Înapoi la prezentarea generală
Noutăți produse
3. septembrie 2024

Lunawood: Lemn Profilat natural care îmbină estetica și durabilitatea

Cu sistemul de profile fațadă Lunawood, posibilitățile de design devin nelimitate.

© Lohjan Saarenta, Finnland, Architect: Jukka Ulvinen, Photo: Lunawood
Profile fațadă Lunawood

    Profile din lemn tratat termic

    Furnizorul nostru, Lunawood, valorifică frumusețea naturală a lemnului provenit din pădurile nordice. În aceste regiuni, datorită climatului rece, copacii cresc încet, dezvoltând condițiile ideale pentru un tratament termic excepțional, realizat exclusiv cu ajutorul căldurii și aburului. 
    Rezultatul? Un lemn tratat de calitate superioară, fără substanțe chimice, care se distinge prin stabilitate dimensională, rezistență și durabilitate remarcabile.

    Profil Fațadă Pin Thermo A, Panel System
    Profil Fațadă Pin Thermo A, SHP
    Profil Fațadă Pin Thermo Trapez UTV
    Profil Fațadă Pin Thermo Trapez UTV
    Profil Fațadă Pin Thermo Trapez UTV

    Profile fațadă

    Profilele de fațadă Lunawood Thermo nu necesită tratamente de suprafață, transformând astfel lemnul într-o alegere ecologică pe tot parcursul ciclului său de viață. Totuși, lemnul maroniu lăsat netratat, își modifică treptat culoarea sub influența condițiilor meteorologice și termice, căpătând o nuanță gri. 
    Acest proces natural adaugă o dimensiune suplimentară proiectelor, menținând în același timp sustenabilitatea materialului.
     
    Clase de reacție la foc: D și B
     
    Lambriurile Lunawood din molid și pin, cu o grosime minimă de 19 mm, se încadrează în clasa de rezistență la foc D, chiar și fără un tratament de protecție împotriva incendiilor. Totuși, datorită procesului de impregnare non-toxic BurnBlock®, lemnul Lunawood termoizolant (ThermoWood®) poate fi disponibil și în clasa de rezistență la foc B, necesară pentru fațade și suprafețe interioare în cadrul proiectelor specifice.
    Explorează opțiunile de design

    Profil Fațadă Panel System

    suprafețe armonioase, în aspect natural

     

    Sistemul de panouri Luna include profile de pin disponibile în mai multe dimensiuni, oferind un design flexibil. Aceste variații permit crearea unor accente creative în design, punând în valoare aspectul modern al fațadelor și al lemnului. Astfel, soluțiile de fațadă devin nu doar atrăgătoare vizual, ci și extrem de practice în diferite aplicații.