Înapoi la prezentarea generală
Servicii și soluții
3. februarie 2023
Domeniile de aplicare a PAL-ului
Este palul folositor doar pentru mobilier? Sau este mult mai mult de atât?
Ți-am pregătit o scurtă prezentare în care vei afla toate modalitățiile în care poți utiliza acesta material, și toate beneficiile cheie ale acestuia!
Ce este PAL-ul?
PAL-ul este unul dintre cele mai întâlnite materiale pentru producția de mobilă. În practică, 80% din mobilierul fabricat este din PAL.
PAL-ul este produs prin presarea așchiilor de lemn la temperaturi ridicate și tăierea acestora. Altă modalitate de producție este rumegușul îmbinat cu rășini sintetice speciale sau adezivi corespunzători. Particulele mai grosiere sunt folosite în interior, iar particulele mult mai fine sunt folosite în stratul exterior. Particulele fine exterioare cresc rezistența la zgârieturi și sunt mai ușor de prelucrat.
Aplicațiile PAL-ului
- învelișul structurilor tip cadru
- decorațiuni interioare
- crearea de elemente interioare volumetrice
- fabricarea de pereți despărțitori
- nivelarea podelei pentru finisare
- fabricarea cofrajelor și a structurilor auxiliare
- construcții case
Particularități
Deși există variante rezistente la umiditate, PAL-ul are o rezistență scăzută la mediile umede. Se recomandă ca PAL-ul să fie folosit doar in medii uscate.
PAL-ul are o rezistență biologică ridicată. Nu există risc de deteriorare a materialului din cauza insectelor sau a putrezirii.
Când vine vorba de caracteristici ignifuge, PAL-ul are proprietăți similare ca ale lemnului. Deși materialul se aprinde, acesta nu răspândește focul la fel de repede.
PAL-ului, trebuie acordat atenție clasei de emisie. Această clasă depinde de nivelul emisiilor de formaldehidă în aer. Materialele din clasa E2 nu pot fi utilizate în spații rezidențiale, în acest scop sunt prevăzute plăci din clasa E1.
Pentru camerele de copii, școli, grădinițe, creșe sau spitale, trebuie utilizate placi din clasa E0.5, care conțin o cantitate foarte mică de formaldehidă, iar efectul lor asupra compoziției aerului interior este neglijabil.
Proprietățile de izolare termică a plăcilor PAL sunt scăzute, dar ar trebui să fie luate în considerare atunci când se utilizează ca înveliș de perete, tavan sau podea.
Totuși, PAL-ul poate fi un bun izolator termic când este folosit sub formă de căptușeală. Datorită porozității ridicte, căptușeala din PAL captează tot aerul cald din imprejurul ei, menținând astfel o temperatură constantă și conferind un plus vizibil la izolarea termică.
Prin noua platofrma te poti bucura de o multitudine de posibilitati de debitare si manipulare:
- Tăieturi drepte
- Prelucrarea tuturor produselor sub formă de placă
- Dublarea de plăci
La HOLVER alegem să investim constant în tehnologia de ultimă generație care va asigura fiabilitatea pentru clienții noștri, inclusiv din punct de vedere financiar.