Înapoi la prezentarea generală
Evenimente
4. iulie 2024

Miradex & conceptul nZEB - Clădirile care contribuie la dezvoltarea durabilă

Parteneri pentru un viitor sustenabil

În contextul schimbărilor climatice și al creșterii prețurilor la energie, construcțiile eficiente energetic au luat amploare.
Prietenii noștri de la Miradex ne prezintă conceptul clădirilor nZEB (nerly Zero-Energy Building) - clădiri cu performanță energetică foarte ridicată.

Ce este o clădire cu energie „aproape” zero?

Probabil te întrebi cum poate o clădire să nu consume energie?

Specialiști în structuri prefabricate din lemn, partenerii noștri de la Miradex ne explică conceptul  caselor din lemn la standarde nZEB:

nZEB = nearly Zero-Energy Building - Casa cu consum de energie aproape zero. nZEB este un concept devenit obligatoriu în construcții: Clădiri cu consum de Energie aproape Zero, altfel spus clădiri cu performanță energetică foarte ridicată.

O clădire cu energie zero nu este literalmente o clădire fără energie. Când vorbim despre clădiri nete cu energie zero, vorbim despre clădiri care, pe de o parte, folosesc aproape atât de multă energie cât produc. La rândul său, această energie provine din surse regenerabile, produse local sau în apropiere. 

Mai exact, înseamnă că aceste clădiri de tip nZEB vor continua să consume energie, dar această energie va avea un impact redus asupra mediului, astfel încât nu vor consuma energie din surse neregenerabile precum petrol sau gaze naturale, cărbune sau uraniu.

Tehnologia Miradex

Cum construim eficient energetic

„Ne concentrăm pe reducerea necesarului de energie prin utilizarea surselor regenerabile în proporție de minim 30%, asigurându-ne că energia provenită din surse convenționale este folosită cât mai eficient posibil.” - spun prietenii noștri de la Miradex.
 
Tehnologie: Procesul include proiectare avansată în softuri specializate, producție controlată în fabrică și asamblare ușoară pe șantier. Materialele folosite respectă standardele europene, asigurând rezistență și durabilitate superioare. Această tehnologie este ideală pentru diverse tipuri de construcții, de la rezidențiale la industriale și comerciale. Află mai multe pe www.miradex.ro
 
 

Parteneriatul cu Holver

Accent pe inovație și calitate

Parteneriatul nostru cu Miradex pune accent pe inovație și calitate, combinând tehnologiile avansate Miradex cu materialele durabile și eficiente de la Holver.

 

Această colaborare asigură soluții constructive sustenabile, rezistente și rapid de implementat.

Pe această cale, le mulțumim partenerilor noștri pentru suportul și dedicarea lor - suntem recunoscătri că avem ocazia de a lucra împreună pentru un viitor sustenabil.