TOP 7 Mâncăruri Tradiționale Românești Făcute la Foc de Lemne
Suntem în plină sărbătoare!
1. Ciorbă de fasole cu ciolan
2. Sarmale moldovenești
3. ciorbă de burtă ardelenească
Deși inspirați încă de pe vremea Imperiului Otoman, ciorba de burtă încă este pe placul românilor moderni. Odată intrată în istoria noastră culinară, ciorba de burtă și-a croit drum spre inimile noastre. Dintre toate rețetele găsite, ardelenii dau clasă tuturor și ne arată că originala rețetă, ciorba de burtă gătită la cazan direct pe foc de lemn, este încă cea mai bună.
4. iahnie de fasole cu afumătură
Iată că nu ne putem sătura de legendara ,,fasole cu afumătură”. De data aceasta, într-o variantă mai legată, așa ca poporul nostru, oameni faini care iubesc lucrul simplu dar bine făcut. Ce poate fi ma bun decât o porție de fasole la ceaun pe foc de lemne?... așa ca în copilărie…
5. ciorbă de perișoare
6. Varză cu carne de porc la cuptor și mămăligă
7. Cozonaci
Special ținuți la cald, fix lângă cuptorul pe lemne, așa trebuie să dospească. Cozonacii aduc fericire și căldură, indiferent de formă, culoare, umplutură și aromă. Aburul ce iese din ei când îi scoatem proaspeți din cuptorul pe lemne, ne încălzește sufletul și ne crește apetitul.